2016/10/17 Astelehena

Hernani-Santboiana, Urumeako Kronikan

kronika.eus

Hortzak ederki estututa ere, nahi eta ezin
Espero zen, eta hala izan zen: ikaragarrizko partidu gogorra jokatu zuen atzo Hernanik Landaren, Santboianaren kontra. Une oro borrokan eta erasoari eutsiz aritu zen, baina 17-34(b) galdu zuen.

HERNANI
2016/10/17 00:00 Astelehena
Aurreneko minutuetan bata bestearen jokoa aztertzen aritu ondoren, Santboiana izan zen erasora jotzen aurrenekoa, 16garren minutuan. Guztira egingo zituen sei entsaioetan lehenda­bi­zikoa egin zuen; 17-34, bonusa eta guzti irabazi zuen.

Borroka, azkenera arte
Denera sei entsaio egin zituen Santboianak, baina Her­nanik, beti bezala, az­ke­ne­ra arte eutsi zion lehiari, etsi gabe.
Aurreneko zatian hiru entsaio egin zituen Santbo­ia­nak, eta bi transformatu. Her­nanik hiru puntu besterik ez zituen lortu, Anartz Elosegiren zigor kolpe bati esker.
Bigarren zatian abilago ibili ziren etxekoak. Marka­gai­luak 3 eta 19koari eutsi zion pus­ka batean; Hernanik egin­dako defentsa lan onari esker. Eta 50garren minutuan, Sant­boianari zigorra iritsi zitziaon: tarjeta horia, eta Hernaniren aldeko zigor entsaioa. Anartz Elosegik transformatu zuen berriro ere; 10-19. Santboia­nak, ordea, bi entsaiorekin erantzun zuen.
Orduantxe estutu zituzten benetan hortzak, etxekoek; Iñaki Leoneten entsaioa eta Igor Genuaren transforma­zioa­rekin bukatu zen parti­dua; 17-34. Baina dagoeneko, ga­raipena galdua zegoen.