HERNANI-CISNEROS, KRONIKAHERNANI-CISNEROS, CRONICA

2013, Nov 23

2013/11/23 Larunbata

HERNANI-CISNEROS, KRONIKA

Berdinduak izaten dire partiduak, gutxitan amaitu ohi dira berdinketaz errugbian eta gaur gertu izan arren, bisitarien alde egin du balantzak azken unean eta garaipena Landaretik hurrun joan da.
Partidua berdinduta hasi eta bukatu da bigun, baina azken egunetako euriteen ondoren espero zitekeena baina lokatz gutxiagorekin zegoen Landareko zeleaian. Markagailua Cisnerosek zabaldu du zigor kolpe bat gauzatuta eta handik minutu exkaxera berdin erantzun du Hernanik. Lehen zati ia osoa zelai erdian jolastu dute, berdintasunaren adierazgarri; hernaniarrak ez dira eskasetan aurreko partiduetan bezain fin ibili, baina ongi eutsi dute uztartzeetan. Atsedenaldiaren atarian, bisitariek entsegu bat egin dute eta baita gauzatu ere. Honebestez zazpi puntuko alderaekin hartu dute aldageletarako bidea.
Bigarren zatian gidoi berdina jarraitu du partiduak, berdintasuna nagusi izanik. Hasi eta berehala Oier Garmendiak entsegu bikaina egin du hagapean eta entsegua gauzatu ostean hamarnako berdinketa igo da markagailura.Beranduago pello Perez izan da Hernanirentzat entsegua egin duena , abiaduraz aurkarien lerroa hautsi ostean. Aurretik Hernani, baina tentsioa puri-purian, eta partidua amaitzeko ia hamar minutu baino gelditzen ez zirenean entsegua egin du Cisnerosek , gauzatu ostean berdinketa berri bat ekarri duena. Partidua amaitzear zela zigor kolpe bat gauzatu eta aurrea hartu dute madrildarrek. 17-20 emaitzaz lau puntu Cisnerosentzat eta defentsako bonus puntua Hernanirentzat.

HERNANI-CISNEROS, CRONICA

Los choques que resultan parejos suelen terminar muy pocas veces en empate en el rugby y aunque hoy hemos estado cerca de vivirlo, la balanza se ha inclinado a favor de los visitantes en los últimos instantes, viajando así la victoria, lejos de Landare.
El partido ha comenzado y finalizado parejo en un campo de Landare que se presentaba blando, pero no todo lo embarrado que cabía esperar tras las recientes lluvias. Habría el marcador el equipo colegial transformando un golpe de castigo, que era respondido de igual manera por el Hernani a los pocos minutos. Casi toda la primera mitad se ha desarrollado en la zona central del campo, señal de la igualdad entre ambos equipos, los hernaniarras han errado más que en los anteriores encuentros en touch, pero se han defendido bien en las melees. Poco antes del descanso los visitantes han conseguido ensayar y transformar, por lo que han tomado camino a la caseta con una ventaja de siete puntos.
En la segunda parte se ha repetido el guión de la igualdad. Poco después de dar comienzo la segunda parte , Oier Garmendia ensayaba bajo palos y tras la transformación el marcador mostraba un empate a diez. Minutos más tarde ha sido Pello Pérez el que ha ensayado para el Hernani tras romper en velocidad la línea rival. El Hernani se adelantaba pero se palpaba la tensión y cuando faltaban escasos diez minutos para el final, los madrileños conseguían empatar nuevamente el partido. Con el tiempo casi cumplido, transforma el Cisneros un nuevo golpe de castigo, tomando así la delantera. Con un resultado de 17-20, cuatro puntos para Cisneros y punto de bonus defensivo para el Hernani.